Kafkai történet kísérletem, adja meg a mester fokozatot filozófiából a UNAM

Saját jegyzet megjelent a feldolgozási 16 június 2016: http://www.proceso.com.mx/444280/kafkiano-intento-ingresar-a-la-maestria-en-filosofia-la-unam

az 17 június 2015 Ünnepeltem én 23. születésnapját, és, véletlenül, A szakmai vizsga a diplomát filozófia a UNAM. Miután sikeresen győztesen a bürokratikus útvesztőjében címadás, Fogalmam sem volt, vártam valami még zavaros és igényes: A felvételi folyamat mesteri filozófia. Az volt a tervem, hogy alkalmazni kell a UNAM és bizonyos a legmegfelelőbb számomra, mint én tekinthető külföldi egyetemeken. A következő 6 Elkészítettem kemény hónap, megtakarítás a lehető legtöbb pénzt, mélyen tanul a vizsgákra szükséges nyelvi, és az írás és tökéletesítik a filozófiai esszé, származó dolgozatom, hogy a szabadalmak nem a kreatív és kíváncsi kapacitás.

December és január között elküldtem a kérelmet a külföldi egyetemek, kiadások az összes pénzemet a tét az én oktatás. Mindegyikben a fő szempont az volt felvételi a filozófiai esszé, és a stratégia az volt, hogy küldje el a lehető legjobb írási, kombinálva a nagyon meggyőző motivációs levél és kiváló ajánlólevél.

Csak akkor kezdődött a folyamat belépés a mester fokozatot filozófiából a UNAM, ami nagyon eltér a többi iskola, ez egy valódi verseny bürokratikus ellenállás. UNAM engem követelt dokumentumok, hogy felvételizni, és részt vesznek egy interjú, dolog, hogy sem a külföldi egyetemeken megkért.

Megnéztem a honlapjukon, Küldtem e-mailt kérve, Türelmesen vártam, és amikor az értesítés lenne a felvételi teszt. Az egy héttel korábban azt mondták, a dátum és a tárgy. Azt amennyiben két különböző filozófiai szövegeket nem tartozik a terület a filozófia, amelyek érdekeltek, és azt mondták, hogy a teszt lenne róla, anélkül, hogy pontosabb milyen formában lenne a teszt, vagy arról, hogy konzultáljon további irodalom.

A vizsgálat volt a toronyban a UNAM a Tlatelolco, Pár számítógépes szoba, és volt, számításaim szerint- legalább 130 emberek észrevennénk. Míg én a várakozás beszéltem számos ismert kollégák, akik szintén bemutatásra. Mi megy át a fő gondolatok szövegek, és ezzel nagy hatással volt rám a hadvezetés a téma. Akkor azt hittem, hogy könnyen, és azt kell, hogy egy nagy erőfeszítést annak érdekében, azonban azt állapították meg, hogy ne aggódj annyira, és rájöttem, békésen.

Meg kellett válaszolni, belül 3 óra, 5 Kérdések egy meghatározott részében csak az egyik szövegek. Mivel nem volt egyértelmű, hogy milyen választ kért, Megkérdeztem az egyik tanár, hogy kellene lennie a hosszú választ, kis kísérletek, és szintetikus vagy rövid válaszok; de a kijelentés "csak akkor ad választ a kérdésre, hogy", meghatározása nélkül, hogy pontosan mit akarnak, így meg kellett fogadni a válasz formátumát, hogy találtam legóvatosabb válasz -az szintetikusan, és imádkoznak a kritériumoknak egybeesik az enyémmel.

Átmentem a vizsgán, Nem tudom pontosan, hogy csináltam, akkor nem tér vissza értékelés vagy észrevételeket a résztvevők. Szinte mindenkinek tudom osztálytársai, akik azt gondoltam biztosan, úgy megbukott. Csak egy ismerősöm sikerült átadni.

A következő szállított teljes dokumentációt és hibátlan, igyekeznek, hogy kizárja minden apró hiba. Dokumentumokat kellett mászni két különböző weboldalakon, és szállít személyesen fénymásolat.

Között a dolgok között, hogy én szükséges, és hogy nem külföldi egyetemi kérte, Ők voltak az előzetes vizsgálat és írni egy belső oktató diplomás, amely szerint elfogadja a közvetlen kutatás.

Csináltam én előzetes kutatások szerint gondolkodni, hogy milyen értekezésben és a filozófiai esszé, annak bizonyítása érdekében, a következetesség és az állandóság az egyetemi tevékenységek. Megkérdeztem a tanár, aki az én témavezetőmnek, hogy vizsgálja felül a projektem, és mérlegelje mester oktató rám úgy, és elérni megfelel a követelménynek a levél, mint a hazai oktató. beleegyezett,és ő konzultált a koordinációs mester a szükséges lépéseket a tutor. Azt mondták neki, hogy ez nem lehet, volt szükség, hogy a magas szintű szerződést az egyetem, és ő nem. Amikor azt mondta, csak úgy gondolja, hogy ez a politika, hogy elkerülje a szakmai feladatokat a sok tanár, aki szintén ideiglenes. Viszont, Ő mutatott be egy tanár, Volt egy másik szerződést, és beleegyezett, hogy az én gyám mester.

Azt hittem, hogy mindent teljesen, és adtam dokumentumok időben, annak ellenére, hogy sok technikai hibák az oldalak Internet. Azonban észrevettem rögtön, hogy ő nem lehet az én tanár, mert sem ő volt az a fajta szerződést, amelyet követelt, és meg kell találni a kisebb 3 nap, hogy egy belső tutor vagy kizárhatja nekem.

aztán a kapcsolatot az összes tanár saját listát a jóváhagyott tutorok, A nagyon sürgős és a sebesség. Azt kellett elviselni az állandó elutasítás és általános válaszokat, amelyhez megoszlik "Nem én vagyok a megfelelő választás a kutatás" és "nincs ideje, hogy részt vegyen egy másik tanuló többet». Végül a tanár, magas presztízse és hírneve ebben az intézményben, elfogadott.

A következő lépés az volt az interjú. Én öltönyben és felkészültem mentálisan, hogy a lehető legjobb benyomást. Bementem az irodába, és ott egy ember,, nő, és egy másik személy a videokonferencia; három tanár nem tudom. Miután udvariasan köszönt, Professzor kezdett kihallgatás "Mi az ismeretelmélet az Ön?". Én is csodálkoztam, általában kérdés, Azonban adtam nekik a legtöbb szintetikus és megfelelő választ, mint gondoltam: "Ez az a része a filozófia, hogy vizsgálja meg a problémát a tudás. És mivel a filozófia értetődő, a legáltalánosabb formában, a szeretet a tudás, ismeretelmélet egyik alapvető részek ".

Ő csendben kiderült, hogy ő nem tetszett neki. A tanár folytatta: "Van néhány dolog, amit nem értünk meg a szövegek, főleg, nem világos, hogyan Pyrrhonism szkeptikus a pozíció megkülönböztetett ". Saját előzetes kutatás nem is beszélve Pyrrhonism, és ő használta a szkepticizmus csak a megoldandó probléma, Nem úgy, mint a tökéletes pozíció, ami mi lenne a pirronismo-. Elmagyaráztam neki, hogy részletesen és arra a következtetésre jutott, hogy a súlyos interjú kérdés. Aztán elkezdte a boszorkányüldözés.

"Ne vedd személyesen, de… Nem értem, hogy megvan az ajánlólevél vagy hogyan sikerült meggyőzni a belső tutor. Prof. a projekt nincs értelme "mondta, és a tanár folytatta: "Sem te, sem a cikket projektben szerkezet vagy tartalmazhat érvek. Nem tudod, miről. Nem értek semmit, amit írsz ". Szavai meglepett túl, de sikerült, hogy nyugodjon, emlékezve a tanácsot adta nekem én egyetemi tanácsadó: "Ne harcolj a kérdezők. Én türelmesen megkérdezte rámutatni, hogy ez volt az, amit nem értettem, és engedje meg, hogy magyarázatot; Azt mondta: "Minden! Minden rossz ". Ahhoz, hogy azt feleltem: "Tudom, hogy nem olyan tapasztalt, mint te, és természetesen sok minden nincs rendben az én szövegek sikerül könnyedén megtekintheti és nem. Éppen ezért szeretnék tanulni a mester, mert segítene fejleszteni, és elérni támogatást meghatározza ezeket a problémákat, és hogy ez egy kiváló projekt ".

A tanár azt válaszolta: "Igen, igaz, hogy a projektek vannak elrendezve, de ez nagyon rossz, nem érv. Hisszük, hogy a legjobb az intézmény és az Ön számára, hogy várjon még egy évet, hogy egy jó projekt ". Nem értettem pontosan, mi volt az, ami aggasztja, így megpróbáltam nem kéri őket, hogy mondja meg, hogy milyen szerepet nem érti, de elmagyaráztam nekik, hogy mi volt a baj; de a válasz az volt,, ismételten, "Nincs idő megmagyarázni". Így jött a harmadik kérdés, elárulta szörnyű gyanúját voltak rólam "Őszintén szeretnénk, hogy mondja el, hogyan sikerült meggyőzni a professzor, hogy a belső tutor". Miután milyen nehéz volt meggyőzni valakit, hogy én tanár, ezek az emberek célozgatott, hogy volt valami korrupt róla, Talán a ruhába, talán hamisítvány, Kerestem őket túl buta ahhoz, hogy elérjék, hogy ez a tanár, amely fenntartja megbecsült és nagy teljesítményű pozícióját az intézmény, volt a nevelője. Mondtam nekik, hogy én csak azt kérdezi, ha nem fogadja, és ő volt az.

Ezen a ponton, nem volt meglepődve, de megsértődött és dühös, mert ahelyett, hogy engem a saját szakmai jövőbeli tervek, Saját oka filozófiai tanulmányokkal, vagy kutatási érdekeit, lekérdező nekem, hogy én bevallom, hogy ő csalás vagy valami. De hallgatott a külső, és alázatosan azt állította, hogy hadd magyarázzam meg a projekt és az elméleti javaslatok. A tanár megtagadta tőlem: "Nincs idő, amellett, hogy ítéljük csak, mi van írva; adtál nekünk ezt, és nem számít, hogy mit mondasz, hogy nem fogja rögzíteni ". Azt válaszolta: "Azt hittem, az értelemben, egy interjú volt pontosan megmagyarázni, mi nem tudta megérteni írásban". Azt állították, hogy én már pontosítás kérdésekre, és mik voltak? A homályos és általános kérdést: "Mi az ismeretelmélet?", és a lényegtelen kérdés "Mi a különbség a szkeptikus gondolatok és Pyrrhonism?".

Kitartottam az én ragaszkodik ahhoz, hogy hadd adjak legalább egy szinopszist, hogy azt mutatják, hogy az ötleteim nem rendelkezik értelme, és relevánsak, de soha nem magyarázta, hogy miért- Én megtagadták a lehetőséget, Ő azt állítja, hogy nem csak hogy nem érdekel, mit tudnak, és azt mondják,, de már rájöttem, hogy fogalmam sem volt, hogy mi az, ami történik a mester.

Amikor a harmadik tanár, videokonferencia, Végül megszólalt, Ez csak mondani, hogy "nem kell kérni, Egyáltalán nem értem semmit a szövegek, és a javaslatok nevetséges ". Elértem nem értem, hogy nem tudta volna érteni az én szövegek de a javaslatok. Viszont, részvételével tudományos utóbbi végül megadta nekem a lehetőséget, hogy egy szinopszis, és megmondja, ha ez érvényes volt a kutatás annak szabályai: "A dolgozatban és a filozófiai esszé vizsgáltam ismeretelméleti elmélet Bertrand Russell, Találtam néhány részletet lehetne javítani, és javasolta egy lehetséges módja, hogy; Kutatásom javaslat egyszerűen szokás venni ebben a munkában, hogy megfeleljen több filozófiai problémákat, különösen, A probléma a szkepticizmus. Nem hiszem, hogy ez nem a filozófia, vagy hogy csinál valamit érvénytelen. De a hangsúly csak a leginkább negatív aspektusait én javaslatok [nevetséges], és nem veszi figyelembe a pozitív ". Nem tudtam még meggyőzni őket, hogy tudta, hogy mi történik egy Filozófiai Intézet.

Végül megkérdeztem néhány ajánlást javítani a kérelmet a következő évre. Tekintettel a defetista hang kérdésem, Én biztos, hogy még mindig nem tudom, hogy elfogadom, bár úgy nézett ki, nagyon nehéz, és kiterjesztették nemes tanácsot: "Get olvasni más diplomamunkám". És ennek a nagy és bölcs tanácsot, A lemondás és benyújtása a status quo, Arra a következtetésre jutott az interjú. Otthagytam az irodában, és hazamentem, nyelési én düh és a frusztráció, Gondolok annyit kellett elviselni ebben egyetemen, A legigényesebb és eltúlzott világ, befejezni jól, így számukra az öröm a megalázó.

Nehéz volt, hogy megnyugodjon, de sikerült magához tér, figyelembe véve, hogy azt nem is lehet olyan rossz, mint azt gondolták, ez nem lett volna képes elérni, hogy elérje, hogy a pont, ha én nem töltöttem szakmai vizsga, ha én nem telt alattvalóimat, de sikerült leküzdeni ezeket a szakaszokat a vizsgálat. De azt hiszi, lehet hibák a rendszerben, és végre ezeket becsmérlő interjúk csak hogy megszabaduljon a upstarts mint én.

Egy hét múlva az európai egyetemi, sokkal több rangos, mint a UNAM, és jobb helyzetben a világranglistán a legjobb egyetemek filozófia, Én elküldtem levélben a feltétel nélküli elfogadás. ez volt, nem csak öröm, de Downer a lelkem, ez volt a végső bizonyíték, hogy ezek a tanárok zsarnokok voltak teljesen rossz. Ez a kulcsfontosságú európai egyetemen, Csak tekintve az önéletrajzomat, és filozófiai esszé, nincs interjúk (hogy elkerüljék a protekcionizmus vagy durvaság), nélkül titokzatos vizsgák (mert a filozófiai készség nem lehet értékelni egy teszt), nélkül huzat (mert az indok az, hogy fogalmazzon, ha az ember már tanul mastery, A tanárok segítségével), leveleket vagy belső oktatók (balgaság előírni, hogy a kérelmező már rendelkezik egy tutor, ha még nem foglalkoztak a tanárok), Úgy érezte, hogy én eléggé felkészülve, hogy a mester a kiemelt Filozófiai Intézet.

Tettem kérést FONCA-CONACYT, reményében egyre csak ösztöndíjjal MA filozófia külföldön a kormányzat által nyújtott Mexikó. Nem sok esélye, de ez az utolsó reményem, hogy elérjék folytatni a tanulmányaimat, után megvetik és sértegetni a saját alma mater. Én ehhez csak megélhetési költségek, mert a tandíj nagyon olcsó és gyakorlatilag szimbolikus.

az 17 június 2016, Fogom ünnepelni a 24. születésnapját, és míg én megkapja a végleges eredmények a felvételi folyamat UNAM. Ez szinte garantált, hogy azok el engem, és én is, hogy dolgozzon ki néhány új út az én harc tovább tanuljak. De ha aceptaren, Azt az egy bosszantó dilemma Hogyan igent mondani az embereknek, akik gyaláznak engem inverecunda despotikusan? A legszomorúbb dolog az, hogy valószínűleg elfogadják az ajánlatot a felvételi, fizeti az árát az én méltóság, hogy tanulmányozza a mester fokozatot a filozófia a UNAM.

Saját eset nem egyedi, Minden pályázó kell elviselniük a bürokratikus folyamat keveredett, és az egész nép már ismert, akik az interjú szenvedett, és elviselte azt mondták, hogy nevetségesek, nem tudom mi ez, karrier, hogy károsan hatna az intézmény, ha elfogadott, és ez jobb folytató valami mást.

Remélem, hogy a nagyközönség számára, hogy olvassa el ezt a levelet felfedezni az abszurd, megalázó tapasztalatok, amelyek a tanulónak át annak érdekében, hogy folytassák tanulmányaikat a doktori, kollégáim elutasították, és azok, akik megpróbálják belépni az elkövetkező években, kifejezzék elégedetlenségüket a kereslet és a változás és, és hogy a hatalom, amely képes módosítani a erre sürgősen; mivel minden, ami el ezekkel elitista bürokratikus eljárások is tönkre a jövőben a számtalan ember, akik még képesek, Ők tagadták meg a lehetőséget; és ezáltal, megfosztja a társadalom és a mexikói kultúra szellemi fejlődés.

5 thoughts on “Kafkai történet kísérletem, adja meg a mester fokozatot filozófiából a UNAM”

  1. En mi entrevista me dijeron que mi proyecto de investigacion era del siglo pasado (pero no hay datos ni informacion al respecto) por lo que no les gustaba y a todo lo que yo contestaba me decian: “No me gusta”, “NO ME GUSTAese fue el argumento.

Hagy egy Válaszol

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező kitölteni *